Primarul Lungu a cerut premierului soluții pentru asigurarea cofinanțării proiectelor europene


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a solicitat, miercuri, la o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, soluții pentru asigurarea confinanțării locale a proiectelor europene.

Lungu a spus că a participat la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România la care au fost prezenți premierul Nicolae Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Kelemen Hunor, Șefa Reprezentanței în România a Comisiei Europene,  Ramona Chiriac, dar și miniștri Finanțelor, Adrian Câciu, al Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș și ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla.

„A fost un moment de bilanț al colaborării dintre autoritățile centrale și cele locale”, a spus Lungu menționând că s-a discutat și despre bugetul de stat pentru anul 2023.

„Au fost discutii punctuale pe mai multe paliere. Am ridicat problema asigurării cofinanțării proiectelor europene, lucru care a fost reținut și s-a promis o rezolvare  de către domnul prim-ministru și ministrul Finanțelor. Au fost discuții profesioniste și constructive, care arată buna colaborare dintre guvern și autoritățile locale”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de