Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava primește 1,5 milioane de lei de la Guvern pentru  asigurarea funcționării


Intră acum și în grupul de

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a decis, în ședința de miercuri, alocarea sumei de aproape 190 milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea a 42 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe – anunță ministrul Cseke Attila.

”Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, sprijină, din nou, instituțiile culturale de spectacole care nu primesc finanțare din bugetul național. Astfel, acestea își vor putea acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și vor putea derula investiții specifice”, a declarat ministrul dezvoltării.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat în perioada 1 august-9 decembrie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Fondurile au fost repartizate în conformitate cu solicitările transmise către MDLPA, până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole.

Ministrul a reamintit că fondurile alocate astăzi se alătură celor aproape 270 milioane de lei prin care Ministerul Dezvoltării a sprijinit, la sfârșitul lunii august, 65 de instituții de spectacole.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Dezvoltării, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava primește 1,5 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de