Flutur: Vorbesc zilnic cu guvernatorul din Cernăuți să suplimenteze personalul din Vamă. Sunt 800 de TIR-uri care așteaptă ceea ce e enorm de mult


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că discută zilnic cu  guvernatorul de la Cernăuți pentru suplimentarea personalului din vama Porubne pentru a fi procesat cât mai multe camioane cu mărfuri în condițiile în care traficul pe DN 2 este sufocat.

„Au fost zile când au suplimentat echipele din vamă și traficul a fost mai ușor, s-a mai scurtat coada. Acum din câte știu sunt 800 de TIR-uri care înseamnă enorm de mult. Înseamnă să se lucreze două zile ca această coadă să fie eliminată însă sunt fel de fel de motive pe care dumnealor le invocă. I-am rugat să răspundă solicitărilor. Noi am pregătit și vama de la Vicovu de Sus pentru mașinile goale care să fie preluate pe acolo”, a spus Flutur.

El a arătat nici el nu este mulțumit de situație, dar a adăugat că dincolo este război și mai au pene de curent.

„Până pe 27 decembrie și anul trecut și acum doi ani au fost probleme pentru că TIR-urile cu fructe, cu citrice în special, spre Ucraina înainte de sărbători fac această coadă atât de mare. Sunt șapte echipaje de poliție care asigură o siguranță în trafic”, a spus Gheorghe Flutur.

El a amintit că în toamnă am cerut Guvernului și s-a aprobat un Memorandum legat de alocarea de bani și în vama de la Siret și în vama de la Vicov și pe drumurile naționale pentru crearea de parcări și condiții minime pentru șoferii de TIR și pentru ceilalți, menționând că sunt alocați circa 100 de milioane de lei. „Mâine voi avea o discuție la Suceava la CJ cu cei de la DRDP Iași pentru că ei au primit acești bani ca să-i cheltuie, o parte în acest an și partea mai mare anul viitor”, a spus Flutur care a adăugat că va discuta din nou și despre situația cu podul de la Milișăuți.

Flutur a amintit că a făcut demersuri pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus și a arătat că joi a primit documentația pentru PTF Climăuți.

„Fiind război, tot mai puțini circulă prin zona de sud, pe la Galați și tot mai mulți vin prin vama de la Siret. Presiunea pe Vama Siret crește”, a mai declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de