Acasă Actualitate Primarul Ion Lungu, de acord cu consilierul PSD Dan Ioan Cușnir și...

Primarul Ion Lungu, de acord cu consilierul PSD Dan Ioan Cușnir și spune că iluminatul ornamental va fi oprit după ora 22:00: Mulți suceveni sunt obligați să facă economii și cred că ar trebui să facem și noi acest gest că suntem cu toții solidari


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a arătat, joi, în ședința Consiliului Local Suceava în acord cu liderului grupului PSD, consilierul Dan Ioan Cușnir, și a anunțat că iluminatul ornamental de sărbători va fi oprit de la ora 22:00.

Cușnir a spus că sucevenii fac economii acasă și că nu este corect ca banii sucevenilor să fie cheltuiți cu iluminatul ornamental de sărbători pe perioada nopții când orașul este gol.



„Cu toții facem economii acasă. Suntem mai atenți cu lumina din casă, la cât gaz consumăm. La fel de atenți trebuie să fim și cu banii sucevenilor și având în vedere că orașul este pustiu după ora 22:00 vă propun să fie oprit iluminatul de sărbători după ora 22:00, cu excepția zilelor de Crăciun și de Anul Nou”, a spus Cușnir.

El a arătat că multe orașe din țară și Europa fac același lucru.

Primarul Ion Lungu a răspuns că această discuție a fost și cu specialiștii din Primărie și a subliniat că municipiul are avantajul că a modernizat iluminatul public, iar că, pe o analiză serioasă, iluminatul ornamental costă municipalitatea în perioada 28 noiembrie-7 ianuarie suma de 43.000 de lei.

„N-ar fi un capăt de țară. Dar ținând cont că mulți suceveni sunt obligați să facă economii la gaze naturale, la iluminat cred că ar trebui să facem și noi acest gest că suntem cu toții solidari. Luăm în calcul”, a spus Lungu.

El a arătat că acolo unde se poate și nu este legat la iluminatul public, va fi oprit iluminatul ornamental după ora 22:00 și a mai spus că au venit cetățeni din zona centrală care s-au plâns că nu pot dormi noaptea din cauza luminii „care licăre în brad”.

Întrebat cât costă iluminatul stradal, primarul a răspuns că în lunile de vară circa 100.000 de lei, iar în lunile de iarnă poate urca și la 150.000 de lei.

„Factura a fost dublă, dar am redus-o la jumătate prin proiectele europene”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version