Directorul Aeroportului Suceava spune că va lupta să aducă noi operatori pe aeroport după ce Ryanair a anunțat că se retrage din primăvară


Intră acum și în grupul de

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că va continua demersurile pentru aducerea de noi operatori aerieni pe aeroportul sucevean după ce Ryanair a anunțat că se va retrage din luna martie.

„Nu avem  un anunț oficial, dar acesta e adevărul. Practic așa va fi. S-au retras de pe patru aeroporturi din România. Dacă ne uităm în trecut au mai făcut același lucru în România. Motivația ați văzut-o: faptul că nu au fost susținuți financiar până la capăt. Nu vreau să dau exemple, dar dacă citim în presă, au fost susținut financiar de unele aeroporturi de la care au plecat”, a spus Măriuța.

El a menționat că Aeroportul Suceava nu a susținut financiar compania Ryanair.

„Nu au solicitat. Au venit, au zburat la fel ca Wizz Air. Nu au primit susținere financiară decât transparent, prin contract, cu tarife aeroportuare”, a spus Măriuța.

Directorul aeroportului sucevean a subliniat că va continua să lupte pentru a atrage noi operatori aerieni la Suceava.

„Vom lupta și vom aduce noi operatori pe Aeroportul Suceava. Asta facem de când am devenit aeroport internațional”, a declarat Ioan Măriuța.

Ryanair a anunțat intenția de a se retrage de pe Aeroportul Suceava, iar șase rute nu vor mai fi operate de la sfârșitul lunii martie 2023.


Intră acum și în grupul de