Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță că de la 1 ianuarie se va renunța la taxatoarele de pe autobuze. Călătorii vor putea achiziționa biletele de la automat, prin aplicația Suceava-pass, sau cu 5 lei din autobuz


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat, joi, în ședința Consiliului Local în care s-a decis ca achiziția unui bilet de călătorie din mijlocul de transport public să coste 5 lei, că de la 1 ianuarie se va renunța la taxatoarele de pe autobuze, iar sistemul de e-ticketing va fi funcțional sută la sută.

„Sistemul est deja funcțional, dar din nefericire avem încă foarte multe bilete vândute fizic în mijloacele de transport în comun. Sunt 13.000 de bilete vândute zilnic fizic față de 800-1000 vândute zilnic prin sistemul de e-ticketing”, a spus viceprimarul.

El a menționat că sunt mesaje în toate autobuzele din municipiu prin care sucevenii sunt informați că trebuie să-și achiziționeze biletul la urcarea în mijlocul de transport în comun.

„Începând de ieri este funcțională aplicația de mobil Suceava-Pass atât în sistem Android cât și iOS. Este descărcabilă gratuit. Sucevenii pot descărca aplicația și să-și facă un cont și pot achiziționa titlurile de călătorie”, a spus Lucian Harșovschi.

El a arătat că 11 din cel 15 autobuze electrice Solaris au ajuns la Suceava,  unul chiar în timpul ședinței de Consiliu Local.

„Sperăm ca până la sfârșitul anului să vină și celelalte patru. Din cele 11, patru sunt deja pe traseu, iar celelalte sunt fie la înmatriculat, fie la recepționare urmând ca în perioada următoare să fie pe traseu”, a spus viceprimarul.

El a făcut un apel sucevenilor să folosească transportul public local și sistemul e-ticketing.

Lucian Harșovschi a mai declarat că de joi, 15 decembrie, a devenit operațional traseul de la Gara Burdujeni la Aeroport și că tot de joi în Suceava circulă și autobuz de noapte care va face legătura cu Aeroportul.


Intră acum și în grupul de