Gheorghe Flutur: Terminalul 2 al Aeroportului Suceava va deveni funcțional în martie, vom amenaja 200 de noi locuri de parcare și lucrăm la documentația pentru Terminalul 3. Ioan Măriuța: Traficul va crește și se va extinde și pe timp de noapte


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, într-o conferință de presă organizată odată cu deschiderea bazei Wizz Air la Aeroportul Suceava că se vor continua dezvoltările aeroportuare.

Flutur a spus că pentru anul următor se estimează un număr de circa 800.000 de pasageri pe aeroport, ca și în acest an când creșterea a fost de 70 la sută față de 2021. Președintele Flutur a mai declarat că circa 18-20 la sută dintre pasagerii de pe Aeroportul Suceava sunt din Ucraina.

El a arătat că se lucrează la finisaje la Terminalul 2 care va trebui dat în folosință în luna martie.

El a subliniat că dinamica de pasageri de pe aeroportul sucevean obligă autoritățile județene să se gândească și la construirea Terminalului 3 și a mai spus că se lucrează la documentația pentru Terminalul Cargo, dar și că la aeroport se vor mai amenaja 200 de locuri de parcare.

Președintele CJ Suceava și-a exprimat convingerea că deschiderea bazei Wizz Air de la Suceava înseamnă și noi posibile destinații și că vor fi mărite frecvențele spre anumite destinații.

„Presiunea pe Aeroport crește. Suntem în linie dreaptă cu drumul nou care să lege Suceava de Aeroport. În proiectul Autostrăzii A 7 este prevăzută o bretea până la Aeroport. Va fi conectat Aeroportul și la autostradă”, a spus Flutur.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat, joi, că traficul pe Aeroportul Suceava va crește și că va fi nevoie de angajarea de personal care să deservească aeroportul.

„Traficul va crește. Traficul va fi eșalonat pe parcursul a 24 de ore. Dacă până acum am fost învățați să avem trafic doar pe timp de zi, traficul s-a extins și pe timp de noapte lucru care ne duce cu gândul la angajarea de personal”, a spus Măriuța.

El a arătat că vor fi angajat personal la securitatea aeroportuară, manipulanți și unde va mai fi nevoie, urmând să fie scoase la concurs, etapizat, 32 de poziții.

Măriuța a mai declarat că va deveni o prioritate extinderea platformei de îmbarcare/ debarcare întrucât cele două avioane Wizz Air ocupă aproape 40 la sută din actuala platformă care a fost proiectată pentru patru avioane mari și două mici.


Intră acum și în grupul de