Un banal accident rutier a dezvăluit drama unei tinere cu trei copii din Ilișești. Femeia era bătută de soț și a încercat să se sinucidă. Bărbatul agresor a ajuns în arestul Poliției Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Șcheia au reușit documentarea unu caz deosebit, atât prin implicațiile la nivel uman, dar și prin complexitatea cazuisticii din punct de vedere al răspunderii penale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, ceea ce părea a fi un accident rutier ușor a dezvăluit drama unei familii în care faptele de violență puteau să ducă la un deznodământ tragic. După documentarea temeinică a cauzei și administrarea materialului probator, polițiștii au dispus reținerea soțului agresor, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Totul a început în dimineața zilei de 12.12.2022, orele 07:00, când o femeie de 27 ani din Ilișești, a condus autoturismul pe DN 17, dinspre Ilișești spre Suceava, iar din motive inițial necunoscute, a pierdut controlul asupra vehiculului și a intrat în coliziune frontală cu un parapet metalic.  

În urma accidentului, conducătoarea auto, care se afla singură în mașină, a suferit leziuni traumatice, iar autoturismul a fost avariat.  Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l. De asemenea, acesteia i-au fost recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările au fost inițial desfășurate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Din primele verificări polițiștii au avut suspiciuni cu privire la modul de producere a accidentului rutier și natura evenimentului în sine, lipsa urmelor de frânare și starea psihofizică a femeii, determinându-i să lărgească spectrul cercetărilor.

După stabilizarea victimei și inițierea activităților investigative, cu respectarea garanțiilor procesuale, dar și cu mult tact și abordare empatică, polițiștii au stabilit că femeia, mama a trei copii minori a avut un conflict cu soțul în seara precedentă (11.12.2022, în jurul orei 19.30), fiind inclusiv agresată fizic. Pe fondul stării emoționale, femeia a încercat să își taie venele în dimineața zilei de 12.12.2022, însă nu a putut realiza actul de automutilare, ulterior urcându-se în autoturism și provocând evenimentul rutier cu intenții suicidale.

În urma administrării probatoriului, prin ordonanța organelor de cercetare penale ale poliției judiciare s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de soțul femeii pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Bărbatul a fost audiat în prezența apărătorului ales cu respectarea drepturilor procesual-penale, după care, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare, polițiștii au dispus măsura reținerii, suspectul fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Polițiștii atrag încă o dată atenția asupra faptului că violența intrafamilială în toate formele ei (fizică, psihoemoțională, sexuală, financiară, etc.) distruge destine și își pune amprenta pe dezvoltarea copiilor.

„Deja nu mai este o noutate faptul că, pentru îndepărtarea pericolului care planează asupra vieții, sănătății și integrității corporale a părții vătămate, polițiștii care intervin la eveniment pot emite un ordin de protecție provizoriu și îl pot îndepărta pe agresor, indiferent dacă acesta este proprietar al spațiului de locuit.

Violența domestică este reprezentată de orice inacțiune sau acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală care se produce în mediul familial sau domestic ori între soți sau foști soți, precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima”, a precizat comisar șef Ionuț Epureanu.


Intră acum și în grupul de