Mos Craciun a venit la Bosanci cu o sala de sport in valoare de 3,1 milioane de lei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Moş Crăciun a venit, anul acesta, un pic mai repede pentru copiii din comuna suceveană Bosanci şi le-a adus în dar o sală de sport modernă, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 3,1 milioane de lei.

Inaugurarea acesteia a avut loc în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, pe parcursul zilei de luni, când preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, alături de primarul comunei, Anton Curic, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu şi subprefectul judeţului Angela Zarojanu, au tăiat panglica inaugurală, după slujba de sfinţire a edificiului.

Cu o suprafaţă de 1200 de metri pătraţi şi 150 de locuri în tribune, sala de sport a devenit atracţia localităţii şi un motiv de mândrie.

“Bosanci este una dintre localităţile în care autorităţile au refuzat să se plângă de faptul că e criză şi au pus osul la treabă, tocmai de aceea comuna este una care cunoaşte în această perioadă o dezvoltare foarte puternică, deşi e criză, ca şi investiţii. Dacă facem un calcul acum, avem în Bosanci investiţii de peste 4 milioane de euro, în afara sălii de sport fiind vorba de 52 de km de reţea de apă şi canalizare, căminul cultural din localitate şi extinderea reţelei de gaz metan cu încă 7 km”, ne-a declarat, la faţa locului, preşedintele administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur.

Într-o localitate cu peste 7000 de locuitori, sala de sport este ca o mană cerească pentru toţi cei care doresc să facă mişcare în condiţii europene. Lucrările de ridicare a acesteia depăşesc valoarea de 31 de miliarde de lei vechi, ceea ce a făcut ca până la realizarea construcţiei să apară tot felul de suspiciuni şi discuţii între localnici după cum recunosc şi autorităţile comunei.

“Au fost tot felul de cârcotaşi înainte de a se începe această sală de sport şi în timpul şantierului, ba că este o afacere a cuiva, ba că va fi orice altceva decât sală de sport. S-a demonstrat că până la urmă este o sală de sport modernă extraordinar de necesară localităţii Bosanci şi în primul rând celor peste 1000 de elevi pe care îi avem”, a declarat primarul comunei, Anton Curic.

Conform afirmaţiilor şefului deliberativului judeţean, doar pe parcursul acestui an, în judeţul Suceava au fost finalizate 10 săli de sport, iar alte 4 se află încă în lucru. Cu bani obţinuţi prin Ministerul Dezvoltării valoarea totală a acestora se ridică la peste 400 de miliarde de lei vechi.


Intră acum și în grupul de