Coloana de TIR-uri spre Siret continuă să aibă o lungime de 25 de kilometri. Autoritățile din Suceava și Cernăuți se vor întâni din nou vineri dacă nu se fluidizează traficul după măsurile stabilite luni


Intră acum și în grupul de

Coloana de autotrenuri care așteaptă să tranziteze PTF Siret-Porubne se desfășoară pe o distanță de aproximativ 25 kilometri pe DN 2/E 85, a informat Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, în zonă acționează patru echipaje de poliție rutieră și trei de ordine publică.

În continuare traficul spre Rădăuți și Siret se desfășoară pe un singur fir.

La solicitarea lui Gheorghe Flutur, autoritățile din regiunea Cernăuți au anunțat, luni, că vor mări numărul de funcționari vamali și că la schimbul de tură se va lucra timp de două ore în paralel pentru ca numărul de autocamioane procesate să crească.

Totodată, camioanele goale vor fi direcționate spre PTF Vicovu de Sus-Crasna, iar autocisternele ce transportă combustibili vor fi grupate în loturi de câte 30 și vor avea prioritate întrucât formalitățile vamale sunt mai simple.

Președintele Flutur a anunțat că dacă măsurile luate nu au efect, se va întâlni cu guvernatorul regiunii Cernăuți în cursul zilei de vineri pentru a stabili noi măsuri care să ducă la fluidizarea traficului.

El a arătat că pe teritoriul românesc așteaptă la coadă circa 900 de TIR-uri din care 200-250 sunt cisterne cu carburant.

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a arătat că autocamioanele care sunt în coadă transportă carburanți, alimente și fructe de sezon.


Intră acum și în grupul de