IPS Calinic, după ce un enoriaș i-a spus că mai bine ar da banii la sărăci decât să ofere atâtea ordine și medalii:  Fiecare gală și fiecare spectacol cu rolul și rostul său.


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a evitat, marți, să spună cât costă distincțiile pe care le-a oferit în cadrul unor evenimente ale Arhiepiscopiei și nu crede că renunțarea la acordarea lor  va elimina sărăcia.

Un enoriaș l-a întrebat pe Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților dacă poate da publicității suma ce a fost cheltuită pe distincții și plachete până acum, sau dacă nu, măcar prețul uneia dintre ele.

„Nu credeți că din acești bani se puteau ajuta atâtea familii și copii în nevoie și nu mai era nevoie de atâtea evenimente caritabile?”, mai întreabă enoriașul.

Totodată, acesta se întreabă dacă nu ar fi de preferat ca aceste distincții să fie oferite în cadru privat.

„Altă variantă ar fi de ce aceste plachete nu se dau într-un eveniment privat la arhiepiscopie și trebuie să suportăm de fiecare dată acest „ritual degradant” la toate evenimentele”, a arătat petiționarul.

În răspunsul său, IPS Calinic a arătat că distincțiile se dau doar la evenimentele organizate de Arhiepiscopie, la care participă doar cine dorește.

„Folosind logica dumneavoastră, dacă fondurile cu care se organizează fel de fel de gale sau spectacole, finalizate cu focuri de artificii, s-ar folosi pentru ajutorarea celor săraci, nu ar mai exista săraci. Oare cât o fi costând organizarea Galei premiilor Oscar, care se bucură de o audiență atât de mare? Dar, fiecare gală și fiecare spectacol cu rolul și rostul său. Acest fapt Îl întărește și Mântuitorul în episodul relatat de Sfântul Evanghelist Ioan, capitolul 12, versetele 3-8, răspunzând îngrijorării față de lipsurile celor săraci”, a concluzionat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.


Intră acum și în grupul de