Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a vizitat Mănăstirea Pătrăuți unde s-au finalizat lucrări de reabilitare. Gheorghe Flutur i-a prezentat strategia de modernizare a drumurilor spre monumentele UNESCO din județ, dar și realizarea de piste de biciclete


Intră acum și în grupul de

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, Cseke Attila, împreună cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, și directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, au vizitat marți după amiaza Mănăstirea Pătrăuți unde au fost finalizate lucrări de reabilitare cu fonduri guvernamentale de peste 3 milioane de lei.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că lucrările de reabilitare au fost finalizate în această toamnă și au fost executate de o firmă de restaurare din Suceava.

„Astfel, Mănăstirea UNESCO de la Pătrăuți, ctitorie ștefaniană, este în momentul de față și mai atractivă pentru vizitatori”, a spus Flutur.

El a reamintit că Guvernul României și ministrul Dezvoltării Cseke Attila, au avizat, nu demult,  un alt proiect pentru Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, respectiv Ansamblul Arhiepiscopal de la Suceava, cu biserica Sfântul Gheorghe, de asemenea monument UNESCO, investiție de peste 20 de milioane de euro, iar Ministerul Dezvoltării mai are în desfășurare lucrări și la Mănăstirea Dragomirna.

„Printr-o simplă trecere în revistă, putem remarca un număr mare de investiții la obiectivele monumentele istorice și UNESCO. În ultimii 15 ani au fost reabilitate mânăstirile Probota, Bogdana, Sucevița, Voroneț, Sfântul Ilie, Moldovița, Bălinești. Recent, pe fonduri europene, prin PNRR, au fost aprobate proiecte pentru mănăstirile Slatina și Arbore, precum și pentru bisericile de lemn de la Botoșana și Fundu Moldovei. Am prezentat ministrului Cseke Attila strategia noastră, legătura acestor monumente UNESCO cu piste de biciclete, dar și modernizarea drumurilor și a parcărilor pe aceste rute turistice din județul Suceava”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de