Gheorghe Flutur: Autostrada A7 Pașcani-Suceava-Siret are finanțare clară de 638,8 milioane euro prin Programul Operațional de Transport


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marți, că în Ajun de Crăciun, a primit o veste nemaipomenită pentru Suceava.

„Am primit aprobare pentru realizarea din fonduri europene a sectorului de autostradă Pașcani-Suceava-Siret. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, mi-a scris astăzi că proiectul meu de a lega prin autostradă Suceava de București a devenit realitate”, a declarat Flutur.

Președintele CJ Suceava a arătat că tronsonul de autostradă Pașcani-Suceava-Siret are finanțare europeană și a reamintit că acest lucru îl spunea în vară Marcel Boloș când a venit la Suceava împreună cu premierul Nicolae Ciucă, dar că mulți erau atunci neîncrezători.

„Am luptat pentru modificarea Planului Național Strategic în domeniul Transporturilor unde lipsea porțiunea de autostradă Pașcani-Suceava-Siret. Vă amintesc că proiectarea era făcută doar pentru Ploiești-Bacău-Pașcani, fără a ajunge la Suceava”, a menționat Flutur.

El a subliniat că în urmă cu aproximativ doi ani, tot sub guvernare liberală, a semnat la Siret proiectarea acestui tronson, Pașcani-Suceava-Siret.

„Ca lider al PNL care am coordonat Programul de Guvernare în cadrul Coaliției, vă spun că a fost prins în mod expres, la propunerea mea, realizarea tronsonului Pașcani-Suceava-Siret. Astăzi, demersurile mele au primit un răspuns pozitiv. Nu mă voi opri aici pentru că sunt conștient de importanța acestei autostrăzi pentru județul Suceava și pentru compatrioții mei”, a spus Flutur.

El a mai declarat că nu va uita niciodată pe oricine a făcut demersuri pentru ca Suceava sa aibă autostradă, de la Ștefan Mandachi, care a provocat clasa politică din țară cu metrul de autostradă, până la șoferii de camioane care au claxonat pe ruta Suceava-București că vor autostradă, el fiind de fiecare dată alături de ei.

„Astăzi, pe Programul Operațional Transport este prevăzută o sumă clară, 638,8 milioane euro pentru porțiunea de 101,5 km de Autostradă Pașcani-Suceava-Siret”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de