Suceava va beneficia de transport intermodal (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un sistem de transport intermodal, ce va permite transferul mărfurilor de pe TIR-uri pe calea ferată şi cu avionul, urmează să fie implementat în zona municipiului Suceava, a anunţat marţi, şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, CJ Suceava urmează să aprobe, miercuri, alocarea unei sume de bani pentru completarea studiului de fezabilitate de dezvoltare a aeroportului sucevean în vederea realizării sistemului de transport intermodal. El a explicat că în prezent se lucrează la un studiu pentru structura de transport intermodal. Flutur a arătat că acest lanţ logistic integrat va fi realizat în zona municipiului Suceava, urmând să fie făcută o legătură a căii ferate cu aeroportul sucevean.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că finanţarea urmează să fie asigurată din fonduri europene, Comisia Europeană încurajând echilibrarea modurilor de transport. El a mai spus că autorităţile sucevene au preluat un model de astfel de structură de transport intermodal care urmează să fie adaptat acestei zone. „Vom realiza şi o legătură între aeroport şi magistrala de cale ferată”, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de