Bronzul Olimpiadei Internationale de Stiinte pentru juniori a ajuns la Colegiul Militar din Campulung (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un elev din clasa a IX-a de la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” Suceava a fost medaliat cu bronz, alături de alţi 5 colegi din ţară, la cea de-a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Nigeria -Abuja, a informat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Cei şase medaliaţi, elevi în clasa a IX- a, sunt Anca Pop, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, Klaus Andreas Ludescher -Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, Vlad Petru Morozan -Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Andi-Gabriel Brojbeanu -Colegiul Naţional „Constantin Carrabella” din Târgovişte, Teodor Popa -Colegiul Naţional din Iaşi şi David Cristian Călin -Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi.

„Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susţin trei probe, două teoretice individuale şi una practică pe echipe compuse din trei elevi, la trei discipline, respectiv chimie, biologie şi fizică”, a spus Petru Carcalete.

„Este de menţionat faptul că elevul nostru a participat pentru prima dată la această olimpiadă, şi de asemenea, este de menţionat că lotul României a obţinut medalia de aur la Parada naţiunilor”, a mai declarat şeful IŞJ Suceava.

La ediţia din 2010 a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, au participat 200 de elevi din 36 de ţări.


Intră acum și în grupul de