Inca un mistret vanat, depistat cu trichineloza


Intră acum și în grupul de

După ce în urmă cu o săptămână, şeful Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, dr. Petrea Dulgheru, anunţa că un mistreţ vânat pe fondul de vânătoare Botuş, ce aparţine de Romsilva, a fost depistat pozitiv la trichineloză, marţi, a fost confirmat un nou caz. Petrea Dulgheru a precizat că, în urma examenelor de laborator efectuate de LSVSA Suceava marţi, a fost depistată o probă pozitivă la trichineloză.

„Proba provenea de la un mistreţ vânat pe Fondul de Vânătoare 32-Putna şi adus la depozitul Sadova. A fost efectuată ancheta epidemiologică şi a fost instituit un program de măsuri specific care a inclus expedierea spre incinerare a carcasei şi organelor mistreţului în cauză şi măsuri de combatere a trichinelozei în mediul silvatic pe fondul de vânătoare Putna”, a declarat dr. Petrea Dulgheru, adăugând că, cel de al doilea mistreţ cu trichineloză depistat în luna decembrie denotă o creştere a incidenţei acestei boli în mediul silvatic.

„Având în vedere pericolul deosebit pe care îl reprezintă această boală pentru persoanele care consumă carnea infestată cu trichineloză, atenţionăm pe aceasta cale ca de la fiecare mistreţ sau urs vânat să fie trimise probe pentru examen de laborator în vederea depistării trichinelozei”, a subliniat şeful DSVSA Suceava.


Intră acum și în grupul de