Presedintele CJ, preocupat de asigurarea asistentei medicale in toate localitatile judetului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Mă interesează ca toate localităţile judeţului să fie acoperite cu asistenţă medicală primară şi spitalicească”, a declarat, marţi, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, arătând că Suceava, care este atât un judeţ turistic cât şi de tranzit, trebuie să asigure în fiecare localitate asistenţa medicală.

„În orice strategie de sănătate, cel mai important e omul, cei 708 mii de locuitori ai judeţului Suceava şi cei care vin să ne viziteze sau în tranzit trebuie să fie asistaţi şi de la asta pornim. De aici discutăm despre reţeaua de spitale”, a subliniat şeful deliberativului judeţean.

El a ţinut să evidenţieze că şi în asistenţa medicală „piaţa şi viaţa” arată cum trebuie făcută adaptarea şi că este importantă şi competiţia în privinţa dotărilor. „Dacă starea de sănătate a oamenilor va face să nu fie nevoie de atâtea spitale e în regulă, va trebui să dăm altă destinaţie spaţiilor. Dar trebuie să pornim de la ideea că fiecare cetăţean al acestui judeţ trebuie să aibă asistenţa din partea medicului de familie şi un spital în apropierea lui”, a explicat Flutur.

El a menţionat că descentralizarea înseamnă şi răspunderi la noi, la autorităţile locale şi judeţene şi trebuie să fie asumate. „Fiecare trebuie să facă un pas, şi cel care oferă servicii medicale şi cel care are nevoie de servicii medicale”, a conchis preşedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de