Petrica Hogiu, cel mai bun sportiv sucevean al anului 2010


Intră acum și în grupul de

La fel ca la finele fiecărui an, cei mai buni sportivi ai judeţului Suceava sunt recompensaţi pentru performanţele realizate de către Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport. Şi la sfârşitul lui 2010 s-a întâmplat acelaşi lucru, performerii suceveni având parte de premierea de la finele anului.

Directorul interimar a DJTS Suceava, Mihai Androhovici, a fost cel care a oficiat premierea sportivilor suceveni şi alături de viceprimarul Lucian Harşovschi, au fost de acord să înceapă festivitatea cu un moment de reculegere în memoria iubitorilor sportului care au dispărut în 2010.

DJST Suceava a dorit să recompenseze pe toţi cei care i-au fost alături în anul care se apropie de sfârşit, acordând diplome tuturor celor care au susţinut mişcarea sportivă suceveană începând cu Consiliul Municipal Suceava, Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului, Inspectoratul Şcolar şi finalizând să spunem cu Asociaţia Educatorilor Suceveni, toţi indiferent de ordine având în vedere bunăstarea sucevenilor începând cu vârstele cele mai fragede.

„Vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de sportul sucevean în 2010. Faptul că sportivii din judeţul nostru au depăşit problemele dificile ale recesiunii economice demonstrează faptul că avem reusrse umane de nebănuit.
Sper ca şi anul 2011 să fie la fel de bun în ceea ce priveşte performanţele sportive. Am dorit ca la finele acestui an să recompensăm pe toţi cei care ne-au ajutat şi dacă am uitat pe cineva ne cerem scuze”, a declarat directorul interimar al DJTS Suceava, Mihai Androhovici.

Au primit diplome din partea forului sportiv sucevean toate organismele care au fost alături de Sportul Sucevean şi toţi antrenorii şi susţinătorii fenomenului sportiv sucevean. Cel mai bun sportiv al judeţului Suceava a fost desemnat schiorul fondist Petrică Hogiu, vicecampion mondial de juniori, campion naţional şi la juniori li seniori şi participant la JO de la Vancouver.

Locul secund în top 10 Suceava a revenit sportivilor Alexandru Mancaş şi Cristian Hâldan de la CSTA Suceava, multipli medaliaţi la Campionatele Naţionale, dar şi la Europenele şi Mondialele de profil. Câştigătorul anului 2010 la CSM Suceava, Silviu Casandra a fost al treilea în topul celor mai buni sportivi suceveni.

Biatlonista Irina Potângă a ocupat locul IV în clasamentul celor mai buni sportivi suceveni în 2010, ea fiind medaliată atât în competiţiile naţionale, cât şi în cele europene. Fraţii Petru şi Adrian Ghica de la canotaj au preluat locul al cincilea fiind medaliaţi şi la Naţionale şi la Balcaniadă.

Andrei Bidirliu şi Mihai Feher de la CSTA Suceava la radioamatorism şi navomodelism au împărţit locul şase în clasamentul DJTS Suceava pe 2010.
Arcaşii Oana Cazacu, Alexandru Popescu şi Aurelisn Bacinschi au fost cei care au mocupat locul şapte în top zece DJTS Suceava la final de an graţie performanţelor remarcabile la nivel intern.

Canotajul sucevean a fost şi el reprezentat la final de an printre cei mai buni prin Ioana Vrânceanu, Cătălin Axinte şi Mihai Samson. Elevele profesoarei Rozalia Deneş, Elena Gheorghiţă şi Oana Trufin au ocupat locul IX în topul de final de an al DJTS Suceava.

Atleţii Neacşu Dragoş şi Bogdan Macovei, împreună cu trăgătorul de la tir sportiv Alexandru Bahan au completat clasamentul celor mai buni sportivi suceveni ai anului 2010.

„Aşa cum am menţionat şi anterior, Consiliul Local şi Primăria Suceava sprijină şi vor sprijini sportul sucevean. Sper ca anul 2011 să fie mai bun ca cel care se apropie de sfârşit şi vreau să menţionez faptul că dorim să păstrăm o legătură cât mai strânsă cu performerii suceveni”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.


Intră acum și în grupul de