Doua noi autospeciale performante pentru ISU Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” Suceava a intrat, pe parcursul zilei de marţi, în posesia a două autospeciale moderne noi, echipate conform ultimelor standarde.

Cheile maşinilor precum şi actele acestora au fost înmânate şefului ISU Suceava, col. Ion Burlui, chiar de şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur.

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, cele două autospeciale, obţinute cu fonduri europene, sunt primele dintr-o serie mai lungă ce urmează a intra în dotarea Inspectoratului.

“Astăzi, am primit primele două autospeciale obţinute cu fonduri europene în baza unui program derulat de Consiliul Judeţean Suceava împreună cu alte cinci administraţii judeţene pe Regiunea de Dezvoltare Nord-Est. În 2008, am înfiinţat Euronest, o societate prin care ne-am propus să aducem fonduri europene pentru dotarea judeţelor noastre cu autospeciale şi cu ambulanţe pentru intervenţii în caz de situaţii de urgenţă”, a declarat Gheorghe Flutur.

În ceea ce priveşte judeţul Suceava, proiectul se ridică la valoarea de 3,4 milioane de euro, bani cu care se vor achiziţiona 20 de autospeciale, dintre care 10 maşini speciale de intervenţie şi descarcerare şi 10 ambulanţe speciale SMURD.

Conform datelor pe care le deţinem, ieri, ISU Suceava a primit o autospecială mică FRAP utilizată cu precădere pentru descarcerări rapide, dar care are în dotare inclusiv dispozitive medicale pentru ajutor de urgenţă şi o autospecială mare folosită pentru descarcerările grele şi foarte grele, cum sunt accidentele de circulaţie, în care sunt implicate tir-uri sau maşini de tonaj mare, accidentele feroviare sau aviatice.

“Eu mi-aş dori ca niciodată să nu fie nevoie de intervenţia acestora”, a mai adăugat Flutur, care a adăugat că autospecialele au intrat în posesia noilor proprietari sub formă de comodat.

Proiectul trebuie finalizat până la mijlocul anului viitor, când toate autospecialele vor fi împărţite în judeţ în funcţie de necesităţi, iar în paralel administraţia judeţeană încearcă aducerea în Suceava şi a unui elicopter SMURD printr-un program transfrontalier.


Intră acum și în grupul de