Vacanta de iarna mai lunga pentru elevii din 32 de scoli din judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste 30 de unităţi de învăţământ din judeţul Suceava vor avea vacanţa de iarnă prelungită, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Acesta a precizat că este vorba despre 32 de şcoli din judeţ dintre care, unele au recuperat deja orele de curs pentru două zile, iar altele le vor recupera după un program stabilit de fiecare şcoală în parte.

Petru Carcalete a spus că măsura respectivă nu are nicio legătură cu propunerea preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, ca vacanţă de iarnă să fie mai mare, ci este conformă cu legea. „Şcolile vor ca elevii să fie liberi şi de Bobotează. În fiecare an, se cere prelungirea vacanţei de iarnă. Şcolile au dreptul să ceară modificarea, conform legii, cu aprobarea inspectorului general. Sunt localităţi care serbează Crăciunul pe stil vechi şi în fiecare an şcolile respective solicită aprobarea IŞJ pentru ca elevii să fie liberi în zilele respective”, a declarat inspectorul general.

În municipiul Suceava, au solicitat aprobare pentru prelungirea vacanţei cu 2-3 zile Colegiu Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Şcoala generală nr. 11 „Miron Costin”.


Intră acum și în grupul de