Aglomerație la UPU Suceava în primele zile ale noului an. SJU Suceava recomandă pacienților să se adreseze și centrelor de permanență


Intră acum și în grupul de

Peste șase sute de suceveni au ajuns în primele două zile ale anului 2023 la UPU Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Dan Teodorovici, a spus că în primele două zile ale noului an au fost la UPU Suceava 602 prezentări, din care 136 de persoane au necesitat internare.

Potrivit acestuia, din totalul de prezentări, 180 au fost copii.

Dr. Dan Teodorovici a arătat că situația este îngrijorătoare pentru că numărul mare de prezentări duce la creșterea timpilor de așteptare întrucât personalul medical din UPU este același.

„Rugăm pacienții să se adreseze și centrelor de permanență deschise în județ pentru afecțiuni care nu le pun viața în pericol pentru că acolo lucrează medici de familie care le pot elibera rețete, le pot evalua starea de sănătate și îi pot îndruma ulterior la spital dacă ei consideră că au o patologie care necesită investigații suplimentare. În felul acesta diminuăm și timpii de așteptare din UPU și nici pacienții nu vor fi nevoiți să aștepte atât de mult pentru un consult”, a mai spus dr. Dan Teodorovici.


Intră acum și în grupul de