Cod galben de viscol și vânt în zona de munte a județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, două avertizări cod galben valabile pentru jumătatea vestică a județului Suceava.

Potrivit ANM, prima avertizare, valabilă de joi dimineața de la ora 02:00 și până după amiaza la ora 14:00 vizează intensificări ale vântului și viscol în nordul Carpaților Orientali

Astfel, în intervalul menționat, în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…120 km/h.

În grupele nordice ale Carpaților Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

 Vântul se va intensifica temporar și în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55…60 km/h.

A doua avertizare cod galben este valabilă de joi, 5 ianuarie, ora 14:00 până vineri, 6 ianuarie, ora 12:00 și vizează intensificări ale vântului, viscol la altitudini de peste 1700 m.

Meteorologii arată că în intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit.Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55…70 km/h.

 ANM notează că intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.


Intră acum și în grupul de