Udrea s-a plimbat cu mocanita la miezul noptii, la Humor


Intră acum și în grupul de

România ar trebui vizitată în primul rând de români, a afirmat, vineri, la Câmpulung Moldovenesc, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, subliniind că este păcat că în condițiile în care țara este bogată din punct de vedere al traseelor turistice să nu fie vizitată de cei cărora le place să facă turism.

Ea a evidenţiat că Bucovina este un ținut spectaculos, mai ales iarna, când ”este feerie” cu foarte multe lumini și foarte multe culori în portul popular, arătând că joi seara, după ce a ajuns cu avionul la ora 23 la Suceava, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a invitat-o la Gura Humorului să meargă cu mocănița. ”La 12 noaptea, am fost într-o plimbare cu mocănița într-un peisaj de basm, la Gura Humorului cu o mocăniță care fluiera, mergând prin pădure. A fost foarte frumos și cred că pe noi, care suntem de-ai locului ne-a impresionat așa este mult mai impresionant pentru cei care nu cunosc tradițiile românești și vin aici”, a spus Udrea.

Ea a arătat că acesta este farmecul Bucovinei și că oamenii de pretutindeni ar trebui să știe ce este Bucovina și să vină să o viziteze. Udrea a spus că numărul de turiști în Bucovina crește an de an și că ministerul pe care îl coordonează contribuie la creșterea numărului de turiști, de vizitatori.

Totodată, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului a mai declarat la Câmpulung că în acest an s-a înregistrat creștere a numărului de turiști, atât din exterior cât și din țară în condițiile în care a fost cel mai greu an, fiind vârful celei mai mari crize economice. Udrea a anunţat că o prezentare detaliată a cifrelor din domeniul turismului va fi făcută marți. ”Anul acesta, a fost un număr mai mare de turiști. Lucrăm acum la statistici. Avem creștere și pe turism intern și pe incoming. Vom avea, probabil, un bilanț, marți, pe turism. Am avut un bilanț pe POR, facem și bilanțul pe turism și vom putea să precizăm cifre exacte. Am avut creștere pe turism chiar dacă este foarte greu să ai creștere în vârful celei mai mari crize economice de 80 de ani încoace. Dar a fost o creștere”, a spus Udrea.

Ea a spus că ar trebui ca mai mulți români să facă turism intern și să-și cunoască țara.”Aseară, când mă plimbam cu mocănița prin pădure, în feeria aceea, mă gândeam câți români știu ce frumoasă e Bucovina și câți români cunosc acel loc și mi-am dat seama că foarte puțini. Noi, cel puțin, reprezentanții turismului nu cunoscusem posibilitatea de a trăi momentul acela dacă nu ne ducea George (Gheorghe Flutur n.r.) la 12 noaptea să vedem”, a spus Udrea.

Ea a mai adăugat că ținta ministerului este și promovarea în afara țării și că în acest sens se lucrează la o strategie profesionistă. ”Ținta noastră e să ne promovăm în afara țării, să aducem turiștii străini în Bucovina să o vadă și pentru asta vom porni o campanie de promovare a brandului turistic național după ce la mijlocul lui ianuarie vom avea finalizat planul de acțiune, campanie care se face profesionist, pentru prima dată, după toate regulile de marketing și sperăm ca efectele pe care le țintim și care vor fi măsurabile să fie atinse la finalul acestei campanii”, a conchis Udrea.


Intră acum și în grupul de