Ministrul Udrea a semnat la Campulung proiecte in valoare de 5,3 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Două proiecte de dezvoltare urbană, în valoare de 5,3 milioane de euro, ce prevăd modernizarea infrastructurii de străzi din municipiul Câmpulung Moldovenesc, au fost parafate vineri dimineaţă de ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea. Prezentă în oraşul de la poalele Rarăului, Udrea a declarat că aceste proiecte sunt complementare celor existente deja în acest municipiu, în principal cel privind construcția unei pârtii de schi pentru care MDRT va continua să asigure finanțare și care ar urma să fie dată în folosință în 2011. ”Nu putem face turism fără infrastructură de drumuri, de utilități, fără infrastructură de turism sau agrement”, a spus ministrul Turismului.

Udrea a primit din partea autorităților locale din Câmpulung Moldovenesc un costum popular al zonei, cu bundiță cu motive tradiționale cu bordură din blană de dihor. Ea a spus că va purta bundița la inaugurarea pârtiilor de schi din județul Harghita la care va participa în cursul zilei de vineri.

Un grup de elevi îmbrăcați în costume populare i-au prezentat Elenei Udrea un program de dansuri, cântece și colinde, iar îndrumătorii elevilor i-au solicitat ministrului autografe pe globuri ce vor fi puse în bradul de Crăciun.

La rândul său, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a declarat că a semnat cu ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului două proiecte finanțate prin POR, din care unul, în valoare de 5,3 milioane de euro, prevede modernizarea infrastructurii urbane din Câmpulung Moldovenesc, iar cel de-al doilea, în valoare de 110.000 de euro prevede introducerea unui sistem de supraveghere în vederea creşterii siguranţei publice şi prevenirii criminalităţii. Edilul câmpulungean a arătat că prin proiectul de modernizare a infrastructurii urbane vor fi derulate lucrări de refacere a tuturor străzilor din zona centrală şi din cartierele Stadion şi Bodea, vor fi amenajate trotuare, piste pentru biciclete, precum şi spaţii verzi.


Intră acum și în grupul de