Ministrul Transporturilor cere accelerarea proiectării A7 pe tronsoanele Pașcani-Suceava-Siret în condițiile agravării situației din Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Consilierul ministrului Transporturilor pentru zona Moldovei, Cătălin Urtoi, a anunțat că în prima ședință a acestui an pe care a avut-o cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, acesta a anunțat că dorește ca pe Autostrada A 7 să fie accelerate procedurile pentru proiectarea tronsoanelor Pașcani-Suceava și Suceava-Siret.

Urtoi a spus că programul pentru primele trei luni ale acestui an prevede închiderea licitațiilor pe A7 pentru tronsoanele finanțate prin PNRR până la Pașcani și semnarea contractelor de execuție, cu mențiunea că excepție ar putea să facă acele loturi unde se vor depune contestații.

Totodată, s-a stabilit accelerarea activității proiectanților pe tronsoanele Pașcani-Suceava și Suceava-Siret de pe A7, în condițiile agravării situației de la Vama Siret.

El a spus că studiul de fezabilitate, Acordul de Mediu și Proiectul trebuie să fie finalizate până la sfârșitul anului.

„Search Corporation și Egis vor trebui să-și facă calculele foarte bine, pentru a nu întârzia aceste proiecte”, a mai transmis Cătălin Urtoi.

În prima ședință s-a mai discutat și despre drumurile de mare viteză Bacău-Piatra Neamț,  Focșani-Brăila, Tișița-Albița, Suceava-Botoșani și alte proiecte din regiune.

„În următoarele trei luni de zile voi avea un program foarte clar de monitorizare a acestor proiecte, în privința progresului pe care trebuie să-l facă”, a precizat consilierul ministrului Transporturilor.


Intră acum și în grupul de