Criza s-a resimtit si la ISU „Bucovina” Suceava in 2010


Intră acum și în grupul de

În contextul crizei economice actuale, multe din acţiunile de înzestrare planificate pentru anul 2010, nu au mai fost bugetate, a informat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava. col Ion Burlui, vineri în cadrul bilanţului activităţii instituţiei pe anul 2010. „În acest sens, amintim faptul că, din lipsa resursei financiare, nu s-a mai realizat achiziţionarea de accesorii p.s.i. şi substanţe stingătoare, precum şi a echipamentului de protecţie. Singura acţiune de dotare de amploare s-a realizat prin Programul Operaţional Regional — Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară „Euronest”, asociaţie fondată la începutul anului 2008, de către consiliile judeţene Suceava, Iaşi, Botoşani, Neamţ, Bacău şi Vaslui”, a declarat Ion Burlui.

Acesta a precizat că, în cadrul proiectului sunt cuprinse pentru judeţul Suceava 6 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate medie, o autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mărită, o autospecială pentru descarcerări grele, una de cercetare nucleară, biologică, chimică şi radiologică şi o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Transferul autospecialelor se face către inspectorat prin contracte de comodat.

Până la data de 1 decembrie 2010, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava a primit o autospecială pentru descarcerări grele şi autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În prezent gradul de dotare al inspectoratului cu tehnică de intervenţie, autovehicule de transport şi utilaje este de 42,04%, din care 73,1% au durata de exploatare îndeplinită. „Lucrările de revizii şi reparaţii pentru tehnica cu vechime mai mare se realizează cu dificultate, din cauza pieselor care se găsesc din ce în ce mai greu şi care prezintă o stare calitativă precară”, a spus col. Burlui, apreciind că se impune continuarea demersurilor cu privire la împrospătarea parcului de autospeciale şi asigurarea cu accesorii, echipament de protecţie şi substanţe stingătoare în scopul îndeplinirii misiunilor cu maximă eficienţă şi în timp util.

Acesta a mai arătat că, după ce autospecialele prin programul POR vor ajunge la Suceava, cele care vor fi scoase din uz vor fi date gratuit localităţilor cu deficit de mijloace de intervenţie, pentru serviciile voluntare.


Intră acum și în grupul de