Serviciul de Permise Suceava va lucra și sâmbăta pentru a face față cererii mari de preschimbare a permiselor. Două ghișee vor efectua doar operațiuni de preschimbare a permiselor auto


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, vineri, că în contextul în care, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 expiră termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere la nivel national și a circa 6000 permise de conducere la nivelul județului Suceava (aceste documente fiind emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013), prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a emis un ordin prin care a dispus comenzii Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava de a desfășura activități de lucru cu publicul înclusiv în zilele de sâmbătă.

Astfel, în lunile ianuarie și februarie, S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava va desfășura activitate în zilele de sâmbătă (începând cu data de 7 ianuarie, inclusiv în ziua de 21 ianuarie) cu două ghișee la care se vor derula operațiuni în exclusivitate destinate preschimbării permiselor de conducere emise de statul român, a căror valabilitate administrativă expiră. Facem precizarea că solicitanții trebuie să dețină, obligatoriu, programare pe site-ul www.drpciv.ro, pe lângă celelalte documente impuse de legislația în vigoare.

„Prin măsurile pe care le-am dispus astăzi, sunt create premisele ca la nivelul S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava să creștem numărul de solicitări de preschimbare procesate de la circa 1000 până la 1200 ÷ 1250 pe săptămână, astfel încât să putem răspunde solicitărilor cetățenilor într-o manieră corespunzătoare”, a spus prefectul Alexandru Moldovan.

El a transmis tuturor celor interesați un nou apel de a se programa din timp în vederea preschimbării permisului de conducere, astfel încât să fie evitată, pe cât este posibil, supraaglomerarea la ghișee.

Preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative se poate realiza parcurgând următorii pași:

–              efectuarea programărilor online pe site-ul www.drpciv.ro,

–              achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei ( prin intermediul  CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)

–              pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul  a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei).

–              prezentarea la sediu conform programării.


Intră acum și în grupul de