Buget de aproape un miliard de lei în 2023 pentru municipiul Suceava. Ion Lungu: Este un buget enorm de mare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că prioritatea actuală este fundamentarea și aprobarea bugetului pentru anul 2023 la sfârșitul acestei luni.

El a spus că încasările pentru anul 2022 față de 2021 sunt mai mari cu 4,6 la sută, respectiv circa 74 de milioane de lei în 2022 față de 71 de milioane de lei în 2021.

Lungu a arătat că în ceea ce privește anul 2023 municipiul Suceava va avea cel mai mare buget de după Revoluție.

„Un buget mare, enorm de mare. Numai 100 de milioane de euro vor fi investiții din care 70 de milioane de euro vor fi fonduri europene, fără să fie inclusă investiția de 30 de milioane de euro de la Sala Polivalentă”, a explicat primarul.

Potrivit acestuia, bugetul total la partea de dezvoltare-investiții este 545,6 milioane de lei, ceea ce înseamnă 110 milioane de euro, iar la funcționare va fi un buget ca anul trecut, actualizat cu rata inflației, de 376,2 milioane de lei.  

„Este un buget al dezvoltării. Cheltuielile pentru dezvoltare vor fi la 60 la sută din buget, în afară de Sala Polivalentă care nu apare în buget pentru că suntem beneficiarii, dar este în bugetul Companiei Naționale de Investiții”, a spus Lungu.

Primarul a recunoscut că acest buget enorm este o provocare pentru municipalitate.

„Nu este simplu. Este o provocare și pentru noi”, a spus Lungu care a menționat că vor fi finanțate cele 50 de proiecte pe care le-a prezentat la începutul anului ca fiind priorități.

„Sunt foarte multe proiecte care sunt concomitent de implementat. Stăm în stare de alertă și urmărim în fiecare zi metodologia, ghidurile, apelurile și sper să fie un an bun să implementăm cât mai multe din aceste proiecte”, a mai declarat Ion Lungu.

El a menționat că în 26 ianuarie ar urma să fie aprobat bugetul local pentru anul 2023.


Intră acum și în grupul de