Acasă Actualitate Gheorghe Flutur a răbufnit în plenul CJ Suceava: Domnule Minister, ridică-mi restricțiile...

Gheorghe Flutur a răbufnit în plenul CJ Suceava: Domnule Minister, ridică-mi restricțiile de tonaj de pe drumurile naționale din județ că nu au pe unde circula TIR-urile!


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, în plenul Consiliului Județean că a constatat că trei trasee de drumuri naționale din județ pe care ar fi trebuit să fie fluidizat traficul în condițiile în care DN 2 era blocat cu TIR-uri au toate restricții de tonaj.

Flutur a spus că a fost blocaj spre Vama Siret și de 30 de kilometri și că a fost deschis și PTF Vicovu de Sus și că se mai deschid și alte puncte de trecere a frontierei, dar că nu se rezolvă problema locuitorilor județului, respectiv eliminarea restricțiilor de pe unele trasee de drumuri naționale.



„Am mai deschis un punct de trecere a frontierei, mai deschidem, dar noi nu rezolvăm problema locuitorilor județului Suceava și am încercat să vedem cum o rezolvăm. Cu cât erau mai harnici vameșii cu atât veneau mai multe TIR-uri prin Siret ca dincolo să stea mai mult la coadă. Ce facem? Când am încercat variante de traseu prin județ ca să mai fluidizăm, m-am trezit cu trei trasee cu restricții, toate drumuri naționale. Când vii de la Vicov bagă-i spre Cacica. Nu, că-s restricții de tonaj. Bagă-i spre Palma. Nu, că-s restricții. Bagă-i pe podul de la Mihăileni spre Vârfu Câmpului. Nu, că-s restricții la podul peste râul Siret. Domnule Minister ridică-mi restricțiile din județul Suceava! Eu unde circul cu TIR-ul prin județ că peste tot sunt restricții?”, a spus Gheorghe Flutur.

Mai mult, el a spus că și la Milișăuți e totul blocat din cauză că o lungesc cu podul.

„Am cerut să se rezolve problema. E o problemă în județul Suceava chiar dacă nu e în grădina mea direct și deranjează. Ieri am avut discuții foarte apăsate cu CNAIR pe tema asta”, a mai declarat Flutur.

El a întrebat dacă CNAIR are vreo soluție pentru reabilitarea zonelor unde sunt restricții mai ales că acestea sunt impuse de peste șapte ani.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version