Peste 2.500 de mandate de aducere, puse in aplicare de jandarmii suceveni in 2010


Intră acum și în grupul de

La sediul I.J.J. Suceava, a avut loc evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava în anul 2010, la care a participat Sorin Arcadie Popescu, prefectul judeţului Suceava, Petru Carcalete, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Suceava, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor M.A.I. din judeţ şi cadre ale inspectoratului.

Activitatea a fost transmisă prin sistem videoconferinţă, fiind coordonată de la sediul I.G.J.R. de către primul adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Gheorghe Rugină.

În cadrul activităţii de evaluare, inspectorul şef al I.J.J. Suceava, general de brigadă Eugen Şalar, a prezentat activităţile organizate, misiunile executate şi rezultatele obţinute de la începutul anului în curs, precum şi aspecte privind neajunsurile şi problemele cu care s-a confruntat inspectoratul.

Astfel, în timpul executării misiunilor de menţinere a ordinii publice, în principal prin patrule mixte poliţist-jandarm, au fost aplicate un număr de 4.816 sancţiuni contravenţionale, în creştere de 10,41 % faţă de perioada similară a anului trecut, au fost constatate un număr de 281 infracţiuni, au fost depistaţi 3 urmăriţi naţional şi au fost confiscate bunuri în valoare de 587.904 lei. Zilnic, în dispozitivele de menţinere a ordinii şi siguranţei publice participă un număr de 60 – 70 jandarmi în patrule mixte şi 20-30 jandarmi în patrule independente.

În ceea ce priveşte executarea misiunilor de punere în aplicare a mandatelor de aducere emise de organele judiciare, în anul 2010 au fost puse în aplicare 2596 de mandate.

„Sintetic, în anul 2010 au fost constatate un număr de 312 infracţiuni, dintre care 270 au fost constatate în cooperare cu poliţia, pe timpul desfăşurării misiunilor comune. Totodată, au fost aplicate un număr de 5987 sancţiuni contravenţionale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci.

Acesta a mai spus că, în acesta an, au fost executate un număr de 264 misiuni pe linie de protecţie civilă pentru salvarea persoanelor şi bunurilor acestora, activităţi de intervenţie si înlăturare a efectelor inundaţiilor care au afectat judeţul Suceava în perioada iunie – iulie, asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul intervenţiilor echipelor I.S.U. la incendii, asanări de muniţie neexplodată etc.

Totodată, s-a asigurat încărcarea/descărcarea, transportul şi distribuirea către populaţie a unor alimente şi produse de primă necesitate, pentru aceasta fiind efectuate un număr de 14 de transporturi cu ajutoare de primă necesitate şi 4 transporturi de locuinţe modulare cu autovehiculele proprii.


Intră acum și în grupul de