Acasă Actualitate Ion Lungu explică de ce e greu de modernizat străzile de pământ...

Ion Lungu explică de ce e greu de modernizat străzile de pământ din oraș: Sunt foarte înguste. În 2,5 metri trebuie să pui canalizare, apă, iluminat public și un trotuar pentru copii


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că străzile de pământ din municipiu sunt greu de modernizat pentru că sunt foarte înguste din cauză că riveranii au intrat cu gardurile în zona drumului și că soluția ar fi ca aceștia să mute gardurile cu un metru în curte.

„Lucrăm la cele 30 de străzi de pământ pe care vrem să le reabilităm printr-un credit bancar. Ca să putem face acest lucru trebuie documentație”, a spus Ion Lungu în conferința săptămânală de presă.



El a arătat că un alt impediment este legat de ecartul străzii,

„Mai avem un impediment. Din păcate. Sunt foarte multe străzi care sunt foarte înguste. Au 2,5 metri. Atunci nu-ți dă aviz ISU. Avem o problemă reală la ecartul străzii”, a spus primarul.

El a prezentat și o situație concretă, respectiv strada Traian Popovici din cartierul Laniște unde a fost de zece ori, iar oamenii au făcut grupuri de inițiativă.

„Oamenii au ieșit cu gardurile în drum. În 2,5 metri trebuie să pui canalizare, apă, iluminat public și un trotuar pentru copii. E imposibil aproape. Singura soluție ar fi ca oamenii să-și retragă gardul un metru în curte. Eu sunt de la țară și știu când tata repara gardul că trăgea gardul în curte un metru. Acum toți merg cu un metru în stradă cu gardul”, a menționat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version