Acțiune cu efective mărite în zona municipiului Suceava: 20 de permise reținute, vehicule indisponibilizate și peste 150 de amenzi aplicate


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroului Drumuri Naționale și Europene – IPJ Suceava,  împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier Suceava, Formațiunea Rutieră Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Vicovu de Sus și Rădăuți, au organizat, sâmbătă între orele 15:00 – 22:00o acțiune preventiv-reactivă cu efective mărite, pe raza de competență a Poliției Municipiului Suceava și a localităților arondate municipiului.

Acțiunea s-a desfășurat cu cooptarea echipajelor de poliție de la nivelul altor subunități, forțele sporite fiind concentrate în zona municipiului Suceava și a comunelor arondate, fiind efectuate 20 de puncte fixe, dar și activități în trafic și perieri concentrice pe drumurile secundare. 

Polițiștii au desfășurat acțiunea în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc ridicat de producere a accidentelor în scopul depistării, identificării şi tragerii la răspundere a tuturor celor care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice.

Urmare a activităților desfășurate nu s-au înregistrat evenimente, rutiere iar cei 24 de polițiști rutieri angrenați au reușit să identifice la timp și să sancționeze contravențional sau prin întocmirea de dosare penale pe cei care au pus în pericol siguranța rutieră încălcând legislația în vigoare.

În cadrul acțiunii au fost realizate 162 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Au fost aplicate 164 de sancțiuni contravenționale în valoare de 75.617 lei și au fost reținute 20 de permise de conducere.

Totodată, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare, pentru lipsă ITP, lipsă RCA, defecțiuni tehnice dar și pentru lipsa licenței de transport.

Au fost indisponibilizate patru autovehicule și au fost constatate în flagrant patru infracțiuni la regimul rutier (conducere sub influența alcoolului și conducere vehicule fără permis de conducere).

Între situațiile constatate, Poliția Județeană Suceava exemplică cu cel din jurul orelor 15.15, când echipajul de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului – Compartimentul Rutier, în timp ce executa serviciul de control şi supraveghere a traficului rutier pe str. Humorului, din com. Șcheia a oprit pentru control un microbuz care se deplasa din direcţia Gura Humorului spre Suceava.

Cu ocazia controlului, la volan a fost depistat un bărbat de 25 ani, din Republica Moldova.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere s-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că șoferul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României din data de 25.10.2022, pentru săvârșirea unei alte infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul cu permis neconform categoriei.

S-a întocmit dosar penal cercetările fiind continuate de către polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional întrucât a efectuat transport rutier public de persoane fără autorizație, iar vehiculul a fost indisponibilizat.

În cadrul aceleași acțiuni, la orele 15:07, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, aflându-se în acțiunea dispusă de Serviciul Rutier, pe str. Humorului, din comuna Șcheia au oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 35 ani, domiciliat în Suceava.              Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, la orele 15:10  s-a procedat la testarea acestuia cu etilometrul, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aer expirat.

Având în vedere cele constatate, șoferul a fost condus la UPU Suceava, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea uni vehicul sub influența alcoolului”.

Polițiștii reamintesc că astfel de acțiuni vor continua în diferite zone ale județului, pe toată perioada minivacanței acţionând zilnic 25 de autospeciale de poliție rutieră, dintre care 8 autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar. De asemenea, se acționează cu 20 aparate etilotest și 8 aparate Dragger Drugtest pentru identificarea șoferilor care consumă alcool sau substanțe interzise.

Poliția Suceava recomandă conducătorilor de autovehicule:

– înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului.

– nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

– nu consumaţi alcool sau droguri şi vă urcaţi la volan!

– adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum!

– verificați traseul de deplasare și asigurați-vă că autoturismul este echipat corespunzător în condițiile în care situația meteo este oscilantă, în orice moment în anumite zone putând fi prezente precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.


Intră acum și în grupul de