Poliția Suceava după ce un tânăr a fost urmărit în trafic la Dornești: Neoprirea la semnalul polițistului nu este doar un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a transmis, marți, că neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire.

Mesajul Poliției Județene Suceava vine după ce, luni, polițiștii au deschis încă un dosar penal pentru un alt șofer urmărit în trafic și care a fost imobilizat.

Astfel, luni la ora  12.38, pe DN 17 A, în interiorul localității Dornești, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire autoturismului ce avea direcția de deplasare dinspre Rădăuți către Dornești și care a fost înregistrat cu aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 83 km/h, pe sector de drum cu limitare de viteză la 50 km/h.

Conducătorul auto nu s-a conformat, neoprind la semnalul regulamentar efectuat de către polițiști. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, aceta virând pe o stradă lăturalnică și oprind în dreptul unui imobil.

De la volanul autoturismului a coborât o persoană de sex masculin care a încercat să fugă în curtea imobilului, polițiștii reușind însă imobilizarea acestuia.

S-a stabilit faptul că șoferul este un tânăr de 22 ani din Dornești, acesta declarând faptul că deține permis de conducere însă i-a fost reținut în cadrul altui dosar penal și știa că nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice.

„În urma interogării bazelor de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că șoferul are dreptul de a conduce ”cu restricții-reținut”. În aceste condiții i s-a adus la cunoștință lui Berezovschi Ionuț că fapta sa constituie infracțiune, întocmindu-se un nou dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis””, arată Poliția Județeană Suceava.

Astfel, polițiștii atrag încă o dată atenția supra responsabilității la volan atât în ceea ce privește componenta juridică de respectare a legislației rutiere în vigoare, cât și cu privire la responsabilitatea socială.

„Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire. Urmărirea vehiculului care nu oprește la semnalul polițistului generează riscuri suplimentare pe fondul dezvoltării unor viteze superioare de deplasare, presiune psihică suplimentară în condiții asociate de multe ori și consumului de alcool sau substanțe interzise de către șoferi”, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de