Turul Ciclist al României va debuta în acest an de la Suceava. Ion Lungu: Vor participa sportivi din 15 țări


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că Turul Ciclist al României va debuta în acest an de la Suceava potrivit deciziei luate la începutul lunii decembrie 2022 la sediul Primăriei în urma discuțiilor cu reprezentanții Federației Române de Ciclism.

Lungu a spus că acest eveniment va contribui la promovarea municipiului Suceava întrucât competiția va fi transmisă pe canalul Eurosport.

Potrivit primarului, la competiție vor participa 25 de echipe cu un număr de 150 sportivi din 15 țări.

El a spus că perioada de desfășurare a evenimentului cunoscut ca Mica Buclă, este între 3 și 10 septembrie, iar la Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc prologul, municipiul Suceava fiind gazda turului  timp de 3 zile perioadă în care în data de 4 septembrie va fi prezentarea echipelor, în 5 septembrie vai proba contratimp individual și cursa copiilor, iar în 6 septembrie se va da startul primei etape.

„Contributia municipalitatii constă în asigurarea finanțării cu suma de 400.000 lei pentru a se asigura  cazare și masă pentru 480 de participanți, identificarea locațiilor unde se va  desfășura evenimentul, restricționarea circulației și obținerea avizelor necesare”, a menționat primarul.

Potrivit lui Ion Lungu acesta este un eveniment care se încadrează  în noua strategie de turism a orașului Suceava aceea de a organiza cât mai multe evenimente.


Intră acum și în grupul de