Si cerul a plans la inmormantarea preotilor Mihoc


Intră acum și în grupul de

Durere fără margini, lacrimi îngheţate pe obrajii tuturor şi o tăcere sfâşietoare în care puteai asculta vântul cum rosteşte o ultimă rugăciune pentru sufletele preoţilor Mihoc care au trecut în lumea celor drepţi în prima zi a Crăciunului.

Astfel poate fi povestit tabloul pe care cei peste 1000 de credincioşi şi cunoştinţe ale victimelor tragicului evenimant rutier petrecut pe parcursul zilei de sâmbătă pe raza localităţii Plopeni, l-au trăit luni, la înmormântarea preoţilor Mihoc.

Trupurile lui Gheorghe Mihoc, de 69 de ani, şi al lui Vasile Mihoc, de 27 de ani, fiul cucernicului părinte, la rândul său preot, au fost primite de ţărâna cimitirului creat chiar lângă biserica din Sfântul Ilie, ctitorie a familiei de preoţi, parcă din dorinţa ca cei care au ridicat lăcaşul sfânt să rămână permanent lângă ceea ce le-a fost de trei generaţii cel mai drag, biserica şi credinţa.

Soţia părintelui Gheorghe Mihoc, de 67 de ani, a stat şi acum alături de el cum a fost toată viaţa, întru bune şi rele, urmându-şi soţul în pământul care, cu doar un an în urmă, s-a deschis pentru a-l adăposti pentru totdeauna şi pe fratele preotului Mihoc, Viorel, care şi-a pierdut viaţa în Germania, după ce zidurile unei biserici s-au prăbuşit peste el.

Nimeni nu a avut curajul să vorbească la înmormântare şi parcă până şi cerul a vrut să rostească o rugăciune plângând cu lacrimi de zăpadă şi îmbrăcând sicriile cu mantie albă.

Părintele Gheorghe Mihoc a murit în prima zi de Crăciun, când alături de soţia sa şi fiul de 27 de ani, care de doar doi ani îmbrăcase haina preoţiei se deplasau către o biserică de pe raza localităţii Salcea, unde urmau să ţină slujba închinată Naşterii Domnului. În maşina acestora se mai afla şi dascălul de numa 17 ani, ce-l ajuta pe tânărul preot să ţină slujbele, băiatul pierzându-ţi viaţa la doar două ore de la accident, la Spitalul Judeţean Suceava, medicii fiind depăşiţi de gravitatea rănilor suferite.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, incidentul a avut loc în dimineaţa primei zile de Crăciun, în jurul orei 8, când prin numărul de urgenţă 112 s-a anunţat producerea unui accident rutier pe raza oraşului Salcea, sat Plopeni, pe drumul naţional DN 29, prin tamponarea între un autoturism Fiat înmatriculat în Suceava şi un autoturism Saab, înmatriculat în Italia.

La faţa locului s-au deplasat 12 subofiţeri, cu o ambulanţă SMURD , o autospecială pentru descarcerare SMURD şi o autospecială pentru stingerea incendiilor, de la Detaşamentul de pompieri Suceava.

Ajunşi la faţa locului nici pompierii militari nu-şi puteau explica cum s-a putut întâmpla grozăvia pe care au văzut-o în faţa ochilor. Imediat însă aceştia au executat manevre de prim ajutor medical calificat, alături de ambulanţa SAJ şi au descarcerat victimele. De asemenea s-au asigurat prin luarea de măsurile PSI, în urma scurgerilor de carburant şi a pericolului de apariţie a unui incendiu la autoturisme.

Singura persoană care a scăpat doar cu o fractură este chiar şoferul care se face vinovat de producerea accidentului şi care transportat la spital de către ambulanţa SMURD se află în momentul de faţă în afara oricărui pericol.


Intră acum și în grupul de