IPS Calinic, invitat permanent la ședințele operative ale Prefecturii Suceava. Prefectul Moldovan spune că arhiepiscopul va putea participa la rezolvarea problemelor comunității și să ofere expertiza sa administrativă


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a propus, sâmbătă, în cadrul Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ca IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților să fie invitat permanent la ședințele operative ale Prefecturii Suceava.

Moldovan a vorbit în ședință despre colaborarea deosebită între cele două instituții în problematica delicată a refugiaților ucraineni, remarcând implicarea susținută a clerului, dar și a credincioșilor în oferirea de asistență în plan material și spiritual, motiv pentru care consideră Biserica – principal partener.

Mai mult, prefectul și-a exprimat dorința ca Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic să participe, în calitate de invitat permanent, la ședințele operative ale instituției prefectului, pe de o parte pentru a participa la rezolvarea problemelor comunității, iar pe de altă parte, pentru a oferi expertiza sa, apreciind activitatea Arhiepiscopiei ca un exemplu de bună practică din perspectivă administrativă.

Tot în cadrul ședinței Adunării Eparhiale, primarul Sucevei, Ion Lungu, a adresat un cuvânt de mulțumire, punctând ajutorul acordat de instituția pe care o reprezintă Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a apreciat transparența raportărilor și a reiterat multitudinea proiectelor derulate de Biserică pentru comunitate, multe dintre ele în colaborare cu autoritățile locale.

În aceeași ședință, în contextul recunoașterii la nivel național a anului 2023 ca Anul dedicat compozitorului Ciprian Porumbescu, vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a solicitat sprijinul Arhiepiscopiei având în vedere colaborarea fructuoasă în proiecte similare.


Intră acum și în grupul de