Lucian Harșovschi despre parcările cu plată din Suceava: Deși e un subiect controversat, pentru majoritatea sucevenilor sunt de bun augur


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, a anunțat, joi, că în cursul anului trecut municipalitatea suceveană a încasat aproape 4 milioane de lei din taxa de parcare.

Harșovschi a spus că deși parcările cu plată din oraș a fost mereu un subiect controversat în rândul sucevenilor, i-a pus pe aceștia în două tabere, pro și contra.

„Tind să cred că pentru majoritatea sucevenilor acestea sunt de bun augur, întrucât găsesc cu ușurință un loc de parcare, dar și pentru că sunt numeroase solicitări de a implementa sistemul de autotaxare și în alte zone”, a arătat viceprimarul.

El a menționat că în anul 2022 au fost încasări totale de 3.940.275,82 lei. La suma aceasta se adaugă și valoarea sancțiunile aplicate de 1.300.400 lei.

Viceprimarul a spus că plățile achitate cu cardul au însumat 352.680,61 lei, iar cele achitate prin SMS 282.536 lei, iar la fel ca în anii precedenți, parcarea magazinului Bucovina a fost cea mai solicitată, încasând 294.626,30 lei.

„Plata parcărilor în care funcționează sistemul de autotaxare se poate face la parcometru, prin SMS, cu cardul bancar, dar și cu ajutorul aplicației Suceava Parking. De asemenea, reamintesc că anul trecut au fost montate noi parcometre pe bază de energie solară și plată tip contactless”, a precizat Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de