Cod galben de ninsori abundente și viscol în zona de munte a județului Suceava și ninsori moderate în rest. De duminică vremea intră în proces de răcire accentuată


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare cod galben de ninsori abundente pentru zona de munte a județului Suceava valabil de vineri de la ora 20:00 până duminică la ora 18:00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent

Meteorologii au emis și o informare meteo de ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului valabilă de vineri până duminică seara.

ANM arată că aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

Meteorologii notează că de duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.


Intră acum și în grupul de