Activitatea de voluntariat a tinerilor ortodocși suceveni a fost apreciată la nivel european pentru eforturile făcute în sprijinul refugiaților ucraineni


Intră acum și în grupul de

Activitatea Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) a fost apreciată în cadrul Galei Proiectelor Europene pentru anul 2022 organizată în 26 ianuarie la Bruxelles de Asociația Femeilor Europei.

Potrivit preotului Justinian-Remus A. Cojocar, cu multă muncă, în anul 2022, Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) a beneficiat de o finanțare de 5000 euro pentru achiziționarea materialelor educativ-recreative necesare activităților și proiectelor tinerilor.

„Am fost apreciați pentru activitatea noastră de voluntariat și felicitați pentru efortul tinerilor care au stat timp de 65 de zile consecutiv în Vama-Siret și în Gara Burdujeni – Suceava, fiind de mare folos autorităților și Arhiepiscopiei noastre în ajutorarea refugiaților care au fugit din calea războiului”, a spus preotul Cojocar.

El a vorbit în fața celor prezenți la această gală despre activitatea ATOS și a scos în evidență efortul deosebit al Bisericii Ortodoxe Române care a pus la dispoziție mănăstirile, casele parohiale și alte clădiri pentru cazarea refugiaților subliniind faptul că au fost caravane întregi de tiruri cu ajutoare ce au plecat în Ucraina, iar mii de slujitori și credincioși ai Patriarhiei Române s-au implicat cu multă jertfă și dragoste în ajutorarea refugiaților.

În sala de festivități au fost prezenți sute de membri ai Asociației Femeilor Europei, funcționari și oameni de bine din toată Europa, membri ai comunității românești, iar Gala s-a bucurat de participarea președintelui Asociației Femeilor Europei, Niovi Kyriazakou și a comisarului pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

„Ne bucurăm bucurăm de faptul că am găsit multă deschidere la Bruxelles. Am simțit aprecierea lor pentru România și Biserica Ortodoxă Română. Sunt promisiuni ferme de continuare a colaborării noastre. Sunt mândru de tinerii asociației! Cinste lor!”, a transmis preotul Cojocar.


Intră acum și în grupul de