Guvernatorul regiunii Cernăuți i-a prezentat ambasadorului României în Ucraina PTF Dyakivtsi și a anunțat că se vor deschide alte trei puncte de trecere a frontierei


Intră acum și în grupul de

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat că a fost împreună cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Ucraina, Alexandru Victor Micula, cu Consulul României la Cernăuți,  Irina-Loredana Stănculescu, cu Șeful Serviciului Vamal Cernăuți, Mykhailo Tovt, Șeful Unității de Frontieră Cernăuți, Mykola Romanchuk și reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii Ucrainei Comisia Europeană în inspecție la punctul de control Dyakivtsi.

„S-a remarcat că funcționarea punctului va deschide noi oportunități de revitalizare a cooperării dintre Ucraina și România, precum și țările din zona euro”, a menționat Zaparaniuk.

El a reamintit că reconstrucția punctului de control internațional „Dyakivtsi” a început în 2015, în cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii frontierei dintre Ucraina și România în cadrul programului „Ucraina – România – Moldova (2007- 2013)”.

„Din februarie 2023, toate lucrările planificate la punctul de control Dyakivtsi au fost finalizate integral de partea ucraineană”, a subliniat Zaparaniuk care a menționat că mai trebuie finalizate lucrări în zona românească.

În cadrul discuțiilor purtate cu ambasadorul român, Zaparaniuk a spus că au fost abordat în principal subiecte legate de proiecte comune de infrastructură.

În special, a fost vorba despre modernizarea punctelor existente și deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei, precum și repararea căilor de acces”, a declarat guvernatorul regiunii Cernăuți.

Potrivit acestuia există planuri pentru deschiderea a trei noi puncte de control, respectiv Bila Krynytsia-Climăuți, Șepit-Izvorele-Sucevei și Rusca-Ulma.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre refacerea Eurotrack de la granița cu România până la Cernăuți, cu perspectiva continuării pe direcția Kiev și Lviv.

„Acum este foarte important să combinam fluxurile de infrastructură între țările noastre. O vom face cu eforturi și finanțare comune, pentru că numai împreună vom putea câștiga”, a spus Zaparaniuk.


Intră acum și în grupul de