Circa 10.000 de operațiuni la înmatricularea vehiculelor și alte 4500 de operațiuni de preschimbare permise, în luna ianuarie la Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, luni, că și în luna februarie în vederea remedierii decalajului la operațiuni ghișeu pentru operațiuni vizând permisele de conducere sau la înmatriculări se va lucra suplimentar și în zilele de sâmbătă, prin ordin al prefectului.

Subinspectorul de poliție Butnariu Cosmin – Vasile, împuternicit șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor Suceava (S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava) a prezentat, luni, prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan, activitatea serviciului pe parcursul lunii ianuarie.

Astfel, potrivit acestuia, în cadrul Compartimentului Permise de Conducere, în perioada 01.01.2023-31.01.2023 au fost efectuate un număr de 4500 operațiuni de preschimbare permise de conducere, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022 când au fost operate 2188 operațiuni, diferența de 2312 permise preschimbate în plus datorându-se înființării a două noi ghișee în cadrul compartimentului, în acest fel acoperindu-se numărul foarte mare de cereri din partea cetățenilor.

Programările la ghișeu în vederea preschimbării permiselor de conducere sunt la acest moment de la o zi la alta.

În cadrul Compartimentului Înmatriculări au fost înființate un număr de patru noi ghișee în vederea acoperirii numărului mare de cereri de înmatriculare venite din partea persoanelor fizice sau juridice, operațiunile de înmatriculare/transcriere autovehicule având prima dată disponibilă pentru programare începând cu 01.03.2023, cu mențiunea faptului că pentru acest tip de operațiuni sunt suplimentate săptămânal locurile. De asemenea, pentru operațiunile de autorizare provizorie și radiere autovehicule există locuri disponibile în vederea programării de la o zi la alta.

În perioada 01.01-31.01.2023 au fost efectuate un număr de aproximativ 10.000 operațiuni pe linie de înmatriculare a vechiculelor.

Totodată, în vederea remedierii decalajului la operațiuni ghișeu permise/înmatriculări, prin ordinul prefectului s-au aprobat sesiuni suplimentare de lucru în zilele de sâmbătă ale lunii ianuarie, care vor continua și în luna februarie.


Intră acum și în grupul de