Doi tineri intoxicati cu fum la Voitinel, in prima zi a anului


Intră acum și în grupul de

Doi tineri ce au încercat să răstoarne un stog ce a luat foc de la o petardă s-au intoxicat cu fum. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, în prima zi a noului an, Garda de intervenţie Vicovu de Sus a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Titus C., din comuna Voitinel.

Incendiul a fost anunţat la ora 20:01, iar la sosirea echipajelor, ardea un stog de fân, existând pericolul de propagare la casa de locuit, aflată în imediata apropiere.

Înainte de sosirea militarilor, doi vecini, David B., în vârstă de 16 ani şi Mărioara G., în vârstă de 22 ani au încercat să răstoarne stogul de fân, pentru a evita propagarea incendiului. În urma acestei operaţiuni cei doi au fost intoxicaţi cu fum, ulterior fiind preluaţi de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Incendiul a fost lichidat la ora 21.50, flăcările distrugând circa 1.000 kg de plante furajere.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unei petarde, care a explodat sub stogul de fân.

Potrivit declaraţiilor proprietarului, nişte copii au aprins o petardă sub stogul de fân şi au fugit. Acesta a ieşit din casă şi a văzut focul în momentul în care a auzit bubuitura. Urmează ca poliţiştii să cerceteze şi să îi descopere pe copii.


Intră acum și în grupul de