FOTO//Incendiul de la Sihăstria Putnei a izbucnit de la un coș de fum


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată a declarat, marți că incendiul din complexul de la Sihăstria Putnei a afectat circa 250 de mp din clădirea cuprinsă de flăcări.

El a arătat că incendiul a afectat o construcție anexă din complexul Mănăstirii Sihăstria Putnei și că  au intervenit pompierii militari și civili cu opt autospeciale de stingere din care patru autospeciale ale ISU Suceava, iar patru ale pompierilor voluntari.

Alin Găleată că incendiul a afectat 200-250 de mp ai clădirii și că inițial incendiul s-a manifestat la acoperișul clădirii interiorul acoperișului clădirii, cu degajări mari de fum.

Pompierii au localizat incendiul și lucrează pentru lichidarea ultimelor focare și pentru îndepărtarea materialelor afectate de foc.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un coș de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile”, a mai spus maior Alin Găleată.

Potrivit acestuia în incendiu au ars etajul și acoperișul unui depozit de obiecte bisericești, construcție din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 250 mp și au mai ars bunuri și obiecte bisericești, din interior, iar restul clădirii (parterul) s-a degradat.

Prin intervenția pompierilor au fost salvate bunuri de la parterul clădirii și construcțiile învecinate, iar din fericire, nu s-au înregistrat victime.


Intră acum și în grupul de