Viceprimarul Lucian Harșovschi: Numărul câinilor abandonați crește de la an la an. De la începutul anului au fost capturați 167 de câni de pe străzi


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a avertizat, marți, că numărul câinilor abandonați a crescut de la an la an în municipiu.

El a spus că municipalitatea dorește reducerea cazurilor și, prin intervențiile de capturare, s-au prins în Suceava în anul 2021 un număr de 653 de câini și alți 677 în cursul anului trecut.

„În doar 38 de zile din 2023 au fost capturați deja 167 de câini, numărul crescând de la zi la zi!”, a adăugat viceprimarul.

Lucian Harșovschi a făcut un apel către toți cetățenii municipiului Suceava să sesizeze orice câine abandonat prin apel la 0230212696, int. 254, sau în scris pe e-mail adoptiicatei@primariasv.ro .

Mai mult, viceprimarul a spus că din cei 167 de câini capturați, trei câini din Suceava au fost identificați cu microcip, iar Poliția Animalelor a fost sesizată.

„Stăpânii acestora care i-au avut în “grijă” vor suporta consecințele legale, aceste contravenții fiind cuprinse cu amenzi între 1000 și 3000 lei”, a menționat Harșovschi.

El crede că doar cu eforturi comune se va putea rezolva problema abandonului câinilor.

Lucian Harșovschi a anunțat că mai nou, Poliția Locală va însoți echipa de ecarisaj la intervențiile de capturare.


Intră acum și în grupul de