Inca o editie de succes a proiectului turistic „Craciun in Bucovina” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Potrivit unei statistici preliminare înaintată de autorităţile judeţene, peste 25.000 de turişti au ales să-şi petreacă Sărbătorile de iarnă în judeţul Suceava, în perioada desfăşurării ediţiei 2010 a proiectului turistic „Crăciun în Bucovina”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că proiectul „Crăciun în Bucovina” a fost un succes, arătând că, din primele date pe care le deţine, în cursul lunii decembrie, s-au cazat în unităţile turistice din judeţ peste 25.000 de turişti şi că în preajma Revelionului s-a atins un vârf, iar mai multe gospodării ţărăneşti au oferit cazare turiştilor. El a informat că aproximativ 80.000 de persoane au mers cu mocăniţa instalată în zona Ariniş din oraşul Gura Humorului.

Şeful deliberativului judeţean a mai spus că proiectul a promovat tradiţiile, turismul rural şi gastronomia din zonă, dar a subliniat că s-au diversificat ofertele făcute turiştilor care au putut merge cu schiurile sau sania, au putut înota în piscine acoperite sau au mers în drumeţii.

Gheorghe Flutur a remarcat însă că nu toate autorităţile din judeţ au înţeles că în asemenea perioade trebuie să se comporte ca adevărate gazde. El şi-a exprimat nemulţumirea că în primele zile ale noului an traficul rutier nu era fluidizat şi s-a mers bară la bară pe principalele trasee din judeţ, lipsa produselor tradiţionale din zonele aglomerate, fiind deranjat de mirosul de hamsii prăjite în zona centrală din Gura Humorului, dar şi de lipsa parcărilor în puncte unde se ştie că vor fi mulţi turişti. „Trebuie să ne schimbăm comportamentul. Când spui << Hai în Bucovina! >> nu înseamnă că tu stingi lumina şi pleci acasă. Trebuie să fim gazde şi poţi să sărbătoreşti după. Dacă eşti gazdă, te sufleci şi faci treabă”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de