Noul punct de trecere a frontierei Dyakivtsi – Racovăț dintre Ucraina și România și-a început activitatea și va avea program non-stop


Intră acum și în grupul de

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat, vineri, că noul punct de trecere a frontierei Dyakivtsi – Racovăț între Ucraina și România și-a început activitatea.

La deschiderea punctului a participat ministrul Cabinetului de Miniștri, Oleg Nemchinov, șeful Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei, Serhiy Zvyagintsev, prim-adjunct al șefului Grănicerilor de Stat din Ucraina, Volodimir Nikiforenko, ambasadorul Ucrainei în România Ihor Prokopciuk, șeful administrației militare regionale Cernăuți Ruslan Zaparanyuk, prim-adjunct al șefului administrației militare regionale Cernăuți Alyona Atamanyuk, șef adjunct al administrației militare regionale Cernăuți.

Noul punct de trecere a frontierei va funcționa non-stop. Acesta are șase benzi pentru mașini și autobuze, precum și o bandă separată pentru pietoni.

Capacitatea zilnică planificată a punctului este de până la 300 de vehicule, inclusiv 10 autobuze, 1.550 de cetățeni, inclusiv 500 de pietoni.

„În prima etapă, punctul de control va permite trecerea camioanelor și a cisternelor goale. Ulterior, în funcție de crearea condițiilor de infrastructură necesare, va funcționa și pentru circulația altor tipuri de vehicule și mărfuri”, a spus Zaparaniuk.

Prin deschiderea acestui nou punct de trecere a frontierei se urmărește reducerea presiunii pe PTF Siret-Porubnoe.


Intră acum și în grupul de