Poliția Suceava despre accidentul de la Prelipca: Femeia care era la volan nu a respectat semnalele acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat, luni, că accidentul foarte grav de la Prelipca a avut drept cauză nerespectarea semnalelor acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată.

Epureanu a spus că în jurul orei 13:00 a avut loc un accident rutier la intersecția DC 64 Salcea – Prelipca cu trecerea la nivel cu calea ferată, un autoturism condus de o femeie din Prelipca fiind lovit de trenul Regio București-Suceava.

În urma accidentului dintre trenul nr. 1655 București – Suceava cu un autoturism care nu a acordat prioritate la trecere căii ferate prevăzută cu semnale acustice și luminoase a rezultat decesul a două femei din autoturism și vătămarea corporală gravă a unei fete de 4 ani, pasageră în autoturism, iar cu băiețel în vârstă de doi ani din autoturism a suferit leziuni ușoare.

„Din primele verificări s-a stabilit că una dintre femeile decedate din autoturism care a condus vehiculul nu a respectat semnalele acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind surprinsă și lovită de trenul Regio București – Suceava”, a menționat comisar șef Ionuț Epureanu.

În acest caz cercetările sunt preluate de către Serviciul Rutier, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.


Intră acum și în grupul de