Primarul Lungu dat startul la plata impozitelor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Începând de miercuri, 5 ianuarie, toate persoanele care doresc să-şi achite din prima lună taxele şi impozitele pe 2011 sunt asteptaţi la ghişeele Primăriei Suceava. Preţ de trei luni de zile, sucevenii pot achita impozitul pe locuinţă, autoturism sau terenul aflat în proprietate, la care se poate alătura sau nu şi taxa de salubritate, beneficiind de o reducere de 10%.

Prima persoană care a dat dovadă de responsabilitate civică a fost chiar edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ. Mai mult primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a achitat dările, în premieră, prin plata cu ajutorul cardului, lucru pe care îl poate face din acest an orice sucevean.

“În premieră, anul acesta am plătit cu cardul şi beneficiind de bonificaţia pe care o acordăm până la finele lunii martie am achitat 281,50 de lei, aici incluzând impozitul pe apartament, autoturismul proprietate personală şi taxa de salubrizare”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, Ion Lungu.

Ca şi în anii precedenţi, cei mai silitori în achitarea impozitelor s-au dovedit a fi tot persoanele în vârstă care au luat cu asalt, de la primele ore ale dimineţii, ghişeele administraţiei publice locale.

Conform unor estimări făcute de municipalitate pentru o garsonieră situată în centrul oraşului trebuie achitaţi 56 de lei, pentru un apartament cu două camere 89 de lei, 145 de lei pentru un apartament cu 3 camere, iar pentru o locuinţă cu patru camere situate în aceeaşi zonă, impozitul se ridică la valoarea de 167 de lei.


Intră acum și în grupul de