CSM Bucovina Suceava incepe pregatirile pentru un sezon de liga secunda (Rugby)


Intră acum și în grupul de

După ani buni petrecuţi în Divizia Naţională de rugby, CSM Bucovina Suceava a retrogradat în eşalonul doi valoric. Făcând parte dintr-o grupă absolut infernală în 2010, cu CSM Baia Mare, Dinamo, U Cluj, CSU „Aurel Vlaicu” Arad şi CSM Bucureşti, gruparea suceveană nu a avut absolut nicio şansă şi a trebuit să recunoască faptul că trebuie să o ia de la capăt în Liga Naţională, a doua divizie după Superligă.

În 2011, CSM Bucovina Suceava se va baza în special pe tinerii crescuţi la LPS Suceava de profesorul Dumitru Livadaru, mulţi dintre jucătorii cu experienţă plecând pe alte meleaguri.

Antrenorul echipei sucevene, Constantin Vlad, a programat reunirea lotului pe data de 10 ianuarie. Aşa cum se procedeazî la fiecare început de an tehnicianul sucevean va face o trecere în revistă a jucătorilor pe care se poate baza, va face „inventarul” kilogramelor în plus după sărbătorile de iarnă şi va alcătui programul competiţional pentru sezonul 2011.

Constantin Vlad nu îşi face speranţe pentru un cantonament montan, însă îşi doreşte să omogenizeze echipa prin cât mai multe meciuri amicale. De altfel, sucevenii au fost invitaţi deja să participe la tradiţionalul turneu de la Tiraspol din luna martie.

Sezonul oficial va debuta în data de 26 martie, rugbiul românesc fiind organizat într-un nou format. Va exista o SuperLigă, drept prima divizie, Divizia Naţională, ca divizie a doua şi Divizia A, ca divizie a treia. Deocamdată pentru Divizia Naţională şi Divizia A nu s-a anunţat programul de jocuri, însă în principiu se cunosc echipele care vor evolua în cele două eşaloane valorice.

În Divizia Naţională de Seniori 2011 vor participa 8 echipe, campionatul având 14 etape. Play-offul pentru promovare va consta în semifinale şi finale, din care vor accede în SuperLigă primele două echipe. Pentru grupa play-out se vor juca tot semifinale şi finale, retrogradând în Divizia A cele mai slabe două echipe.
Divizia Naţională 2011 are în componenţă echipele clasate pe locurile 9-12 în sezonul 2010 în Divizia Naţională la care se adaugă primele patru formaţii ale ediţiei precedente din divizia a doua. Dupa sezonul regulat primele patru clasate merg în play-off pentru promovare. Vor fi mai întâi semifinale (locurile 1 cu 4 şi 2 cu 3), acolo unde se va juca un singur meci pe terenul formţiei mai bine clasate, urmate de finale.

Cele două echipe din finală promoveazî Superligă. Tot dupa sezonul regulat, ultimele patru clasate merg în play-out pentru a evita retrogradarea. Se vor juca semifinale (locurile 5 cu 8 şi 6 cu 7), un singur meci pe terenul formaţiei mai bine clasate, apoi finale. Dupa semifinale se vor şti deja cele două echipe care retrogradează.

Din cadrul Diviziei Naţionale de rugby se pare că vor face parte echipele Poli Iaşi, RC Bârlad, Ştiinţa Petroşani, CSM Bucovina Suceava, Olimpia Bucureşti, Sportul Studenţesc, Stejarul Buzău şi Siromex Baia Mare.


Intră acum și în grupul de