Brutaria din Buda, mistuita de un incendiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sătenii din comuna Zvoriştea au rămas fără brutărie, după ce făbricuţa din Buda s-a făcut scrum. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, miercuri după-amiază a fost anunţat, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, producerea unui incendiu la o clădire, având ca destinaţie brutărie, din localitatea Buda, comuna Zvoriştea.

La faţa locului s-au deplasat 14 pompieri militari cu patru autospeciale de stins incendii, de la Detaşamentul Suceava, iar în sprijin a venit şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Zvoriştea.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent la acoperişul clădirii (clădire din BCA, în care erau incluse brutăria prorpiu-zisă, camera de livrare şi magazinul de desfacere) construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aprox. 700 mp, planşeul din lemn, pe o suprafaţă de cca 200 mp, bunuri materiale aflate în magazie, maşini de procesare, aparate electrocasnice, existând posibilitatea de propagare la o anexă învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 20.30.

Au ars acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de aprox. 700 mp, planşeul din lemn, pe o suprafaţă de aprox. 200 mp, bunuri materiale, cca 8 tone de făină de grâu, aprox. două tone ambalaje mase plastice, produse alimentare, aparate electrocasnice şi aprox. 300 mp de tâmplărie PVC. De asemenea, s-au degradat maşinile de procesare, pereţii şi tencuiala interioară şi exterioară.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al unui coş de fum neprotejat faţă de materiale combustibile.

Pompierii suceveni au salvat din calea flăcărilor camera de livrare, magazinul alimentar şi o anexă.


Intră acum și în grupul de